Schoollunch is een programma gericht op een gezonde lunch voor en door kinderen van school. Eén keer in de week kookt een groepje kinderen uit groep 7 of 8 samen met één van onze chefs een lekkere en gezonde lunch. Zij doen dat voor alle leerlingen van de school. Desgewenst kan diezelfde chef op de andere dagen van de week een buffet aanleveren met heerlijke en gezonde lunch items voor in elke klas.

Ontzettend leerzaam want de kinderen ontdekken nieuwe smaken en leren al doende over herkomst en natuur maar ook heel plezierig want samen eten is een fijn en sociaal moment waarin ook tafelgewoontes eigen worden gemaakt. Tot slot is de schoollunch ook nog supermakkelijk want er hoeven geen boterhammen meer gesmeerd te worden en elk kind krijgt door de lunch alvast flink wat van de benodige groenten binnen en daarom is er minder stress tijdens het avondeten.

Wat anderen zeggen:

het is elke week weer een feestje als leerling-koks samen met Jeroen een gezonde lunch voor de hele school klaarmaken. Altijd smullen... zelfs de kinderen die normaal de groente van hun bord wippen eten vrolijk mee!'

'wekelijks wordt door een groepje leerlingen een gezonde lunch voor de hele school bereid. Onder de bevlogen leiding van kok Jeroen rekenen kinderen hoeveelheden uit, wegen zij maatbekers af, snijden zij groentes en leren ondertussen over de herkomst van nasi of couscous. Alle leerlingen eten mee en ouders vragen vervolgens om het recept!'

'En mijn ervaring is zeer positief; op mijn school krijgen de leerlingen een keer per week een dergelijke gezonde lunch, samen met leerlingen voorbereid en geserveerd. Eens met de veel vliegen in één klap uitspraak!